ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση σε ανοίκεια επίθεση

Με το από 11/11/2020 Δελτίο Τύπου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδηγών επιτέθηκε ανοίκεια στον Σύλλογό και τον Πρόεδρό του, σχετικά με μία συνέντευξη που αυτός έδωσε στην ΕΡΤ3.

Απαντώντας στα όσα εκεί αναφέρονται, κατ’ αρχάς θα θέλαμε να ενημερώσουμε την Ομοσπονδία ότι δεν αποτελούμε πρωτοβάθμιο σωματείο, ούτε είμαστε μέλη της.

Ως γνωστόν ο Σύλλογός μας, ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΣΕΟ) είναι ένα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εκπροσωπεί τους Έλληνες Εκπαιδευτές Οδήγησης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΣΕΟ)  είναι γνωστός για την δράση του χρόνια τώρα και έχει ως κυρίαρχο στόχο την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας, της Κυκλοφοριακής Αγωγής, της Τεχνικής της Κυκλοφορίας και την Επιστημονική αντιμετώπιση θεμάτων της Κοινωνίας της Κυκλοφορίας (ΚτΚ).

Παράλληλα με την προώθηση και υποστήριξη δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν ένα ασφαλέστερο, σύγχρονο και βιώσιμο οδηγητικό περιβάλλον.

Με αυτούς τους σκοπούς και την ανάλογη  δράση μας έχουμε καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, ως μία σοβαρή και υπεύθυνη φωνή στο χώρο της κοινωνίας της κυκλοφορίας.

Επομένως αναφορές της Π.Ο.Ε.Ο, περί δήθεν «κομματικών ή άλλων πολιτικών σκοπιμοτήτων» στις δημόσιες παρεμβάσεις μας, επιστρέφονται ως ανεπίδοτα γράμματα στους διαδίδοντες, επισημαίνοντας ότι μάλλον κάτι τέτοιο χαρακτηρίζει τους ίδιους.

Επίσης θεωρώντας ότι η ελεύθερη άσκηση κριτικής σε πολιτικές ή κυβερνητικές αποφάσεις ή θεσμικούς φορείς, αποτελούν αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική κριτική προς όφελος της κοινωνίας και μόνον.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, διατυπώσεις όπως ότι «δήθεν φαλκιδεύουμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης», ηχούν όχι μόνο παράταιρες αλλά και επικίνδυνες.

Όσον αφορά στην απόφαση της Κυβέρνησης να επιτρέψει κατ’ εξαίρεση εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού «την έκδοση αδειών οδήγησης βαρέων οχημάτων» συνεχίζουμε να την θεωρούμε άστοχη και επικίνδυνη για τους λόγους που αναλυτικά έχουμε αναφέρει και δημοσιεύσει.

Εάν η Ομοσπονδία έχει άλλη άποψη δικαίωμά της. Δικαίωμά της να ισχυρίζεται ότι την θεωρητική εκπαίδευση των κατηγοριών C, D, μπορούν να την υλοποιήσουν όλες οι Σχολές Οδήγησης και να προτείνει προς τούτο να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας, ώστε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση (sic!) Το ότι λειτουργεί ως “ιδιότυπο γραφείο τύπου” της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταφορών, ας προβληματίσει τα μέλη της και μόνο.

Δικαίωμα όμως  δικό μας είναι να έχουμε  αντίθετη άποψη και είναι η κοινωνία που θα μας κρίνει τελικά.

Σε κανέναν όμως δεν επιτρέπουμε να μας φιμώσει..!