Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το 1ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας, My Green Mobility 2022, το οποίο έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωσή ήταν το DRIVE, με 26 χρόνια διαδρομής στο στερέωμα της αυτοκινητοβιομηχανίας και η εταιρία Dome Consulting. Υλοποιήθηκε, δε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων καθώς και της UNESCO.

Τις εργασίες του συνεδρίου My Green Mobility άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ως οικοδεσπότης, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ Κώστας Καραμανλής. Αυτός, μεταξύ άλλων, παρουσίασε το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση, ενώ τόνισε πως πρώτος στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων, σε όλα τα επίπεδα: Ι.Χ., ταξί και αστικές συγκοινωνίες. Παράλληλα έδωσε μερικά ενθαρρυντικά στοιχεία για τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς και τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν, σε θέματα υποδομών και δικτύων.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν πέντε ξεχωριστοί κύκλοι συζητήσεων, εστιάζοντας σε διαφορετικές πτυχές της βιώσιμης κινητικότητας. Αρχικά παρουσιάστηκε το «Green Mobility, το σήμερα και το αύριο», ενώ ακολούθησαν οι ενότητες «Ενέργεια-Υποδομές-Χρήση», «Micromobility», «Έξυπνες Πόλεις» και «Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Το 1ο συνέδριο My Green Mobility κατάφερε να διεισδύσει σε ένα ευρύ πεδίο που πραγματεύεται τη βιώσιμη κινητικότητα, ενώ ανέδειξε σημαντικές πληροφορίες για τη διεθνή κατάσταση αλλά και συγκεκριμένα για τη χώρα μας. Περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του συνεδρίου, mygreenmobility.gr.