ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Υπάρχει μια παγκόσμια επιδημία στους δρόμους του κόσμου, που στοιχίζει τη ζωή σε εκατοντάδες παιδιά καθημερινά. Το Safe Kids ερεύνησε 6.000 γονείς σε έξι χώρες σχετικά με τις αντιλήψεις για την οδική ασφάλεια στις κοινότητές τους και έμαθαν ότι πολλοί γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια του παιδιού τους όταν περπατούν, κάνουν ποδήλατο ή οδηγούν σε αυτοκίνητο. Επιπλέον, περισσότερο από το 90 τοις εκατό των γονέων που ερωτήθηκαν σε πέντε από τις έξι χώρες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη βελτίωση της ασφάλειας για τα παιδιά.

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ | ΑΣΦΑΛΗ ΠΑΙΔΙΑ
Ας δώσουμε ένα τέλος στην επιδημία των τροχαίων τραυματισμών τώρα
Οι θάνατοι από τροχαία είναι σε επίπεδα επιδημίας σε όλο τον κόσμο, σκοτώνοντας περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο. Αυτές οι τραγωδίες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν καθώς ο αριθμός των οχημάτων αυξάνεται ραγδαία και η αστικοποίηση επιταχύνεται. Στην πραγματικότητα, μέχρι το έτος 2030, τα τροχαία ατυχήματα θα σκοτώσουν περισσότερους ανθρώπους από το HIV/AIDS, τη φυματίωση και την ελονοσία.

Τα παιδιά είναι από τους πιο ευάλωτους χρήστες του δρόμου. Κάθε μέρα, περισσότερα από 500 παιδιά σκοτώνονται σε τροχαία σύγκρουση και δεκάδες χιλιάδες τραυματίζονται, συχνά υποφέροντας από δια βίου αναπηρίες. Αν δεν αναλάβουμε δράση τώρα, εκατομμύρια παιδιά θα κινδυνεύσουν…