Συνέντευξη του προέδρου του ΠΣΕΟ  σ. Άρη Ζωγράφου. Τρεις Απαντήσεις σε ισάριθμες ερωτήσεις για τα Διπλώματα Οδήγησης και τις Σχολές Οδηγών:

“…Αναφερόμενοι στον κλάδο μας θα έλεγα ότι, η ένδεια είναι φτωχή λέξη να περιγράψει αυτό που ζουν σήμερα οι Εκπαιδευτές Οδήγησης Ο κλάδος είναι ναρκοθετημένος, δυστυχώς πολύ λίγες σχολές θα έχουν την δυνατότητα να επανεκκινήσουν τις εργασίες τους μετά τη λήξη του lockdown

Σε σχέση με την ισχύ των διπλωμάτων οδήγησης: 

Τα διπλώματα τα οποία έπρεπε να ανανεωθούν, για οπουδήποτε λόγω, έχουν πάρει παράταση για 10 μήνες και ισχύουν για όλη την επικράτεια. Όποιος οδηγός μεταβεί, ή θα εργαστεί στο εξωτερικό, πρέπει να το ανανεώσει ειδικά οι επαγγελματίες οδηγοί συγχρόνως με το  ΠΕΙ

Σε σχέση με το νέο σύστημα εκπαίδευσης αξιολόγησης των οδηγών:

Ήμουνα νιος και γέρασα,  35 χρόνια ακούω το ίδιο παραμύθι,  35 χρόνια προσπαθούμε  φωνάζουμε και απαιτούμε τα αυτονόητα!  Δυστυχώς κανείς δεν ακούει, το έχουμε πει σε όλους τους υπουργούς το είπαμε και στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου μεταφορών:

” Ο γόρδιος δεσμός”  Δεν λύνεται… Κόβεται!

– Πώς;

Με τον πιο απλό τρόπο: Ξεχωρίστε την εκπαίδευση από τις εξετάσεις. Ο εκπαιδευτής είναι υποχρεωμένος να εκπαιδεύει άρτια τον υποψήφιο οδηγό και η πολιτεία είναι υπεύθυνη να αξιολογήσει αν ο υποψήφιος οδηγός, βάση της  εκπαίδευσης την οποία παρείχα εγώ, ως εκπαιδευτής, μπορεί να συμμετέχει με ασφάλεια στην ΚτΚ και να του δοθεί η αντίστοιχη πιστοποίηση! Όλα τα άλλα περί, δήθεν εποπτείας, καμερών  και λοιπών διαδικασιών κουκουλώματος,  είναι προφάσεις εν αμαρτίαις..!

Όποιος θέλει όντως τη διαφάνεια και όχι τη διαπλοκή, Βάζει μια Κόκκινη  γραμμή μεταξύ εκπαίδευσης και εξέτασης. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε … 🙁 ”

Όλη η συνέντευξη εδώ: