Ενημέρωση:

Μια σειρά από δράσεις για την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ είναι καθ΄οδόν! Όποιος συνάδελφος θέλει να συμμετάσχει στις δράσεις να στείλει e-mail στο info@driving.org.gr με τα στοιχεία και τον χώρο δραστηριότητάς του, ή να επικοινωνήσει στο Tηλέφωνο: 6975902800 για να συντονιστεί με την ομάδα δράσης..! 🙂


17 έως 23 Μάη 2021 η  6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών. Κύριος στόχος η μείωση ταχύτητας μέσα στις πόλεις. Καλεί τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να ενεργήσουν για δρόμους χαμηλής ταχύτητας σε όλο τον κόσμο..! :)

#Love30 το hastang της εβδομάδας

Το σχέδιο δράσης το οποίο θα κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 23 Μάη 2021. Η εβδομάδα θα επικεντρωθεί στην διαχείριση της ταχύτητας, ιδίως σε ζώνες με ταχύτητα 30 χλμ/ώρα σε πόλεις και άλλες περιοχές όπου οι πεζοί και οι ποδηλάτες συνδυάζονται με την κυκλοφορία, ως κλειδί για ένα ασφαλές σύστημα μεταφορών που προστατεύει όλους όσους χρησιμοποιούν τους δρόμους, αποτρέπει τους θανάτους και τους τραυματισμούς από την οδική κυκλοφορία και διευκολύνει την επίτευξη πολλών από τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης.

Streets for Life: Γιατί # Love30;

Οι δρόμοι χαμηλής ταχύτητας σώζουν ζωές και αποτελούν την καρδιά οποιασδήποτε κοινότητας. Όρια ταχύτητας 30 km / h (20 mph) όπου οι άνθρωποι και ο συνδυασμός κυκλοφορίας δημιουργούν δρόμους που είναι ασφαλείς, υγιείς, πράσινοι και βιώσιμοι, με άλλα λόγια, δρόμοι για ζωή. H 6η Παγκόσμια Εβδομάδα  Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ καλεί όλα τα κράτη να συμβάλουν για τη χάραξη ενιαίας πολιτικής να ενεργήσουν για δρόμους χαμηλής ταχύτητας σε όλο τον κόσμο, περιορίζοντας την ταχύτητα σε 30 km/h όπου οι άνθρωποι μπορούν να κινηθούν με τα πόδια, να ζουν και να παίζουν.

Συμμετέχουμε στην καμπάνια #Love30 για να απαιτήσουμε όρια ταχύτητας 30 χλμ / ώρα εντός κατοικημένων περιοχών και αυτό να γίνει κανόνας για πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά παγκοσμίως.

Ποια είναι τα οφέλη των δρόμων 30 km/h;

Πηγή

Tags: