ΠΣΕΟ | Θέμα: Στο ίδιο έργο θεατές!
Άλλη μια ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία για “πλαστά διπλώματα”. Η “μπίλια” χθες έκατσε στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κεντρικού Τομέα Αθήνας με τις έρευνες και τις προσαγωγές να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τα λέμε χρόνια τώρα και δεν θα κουραστούμε να το φωνάζουμε: Το ίδιο το διάτρητο σύστημα θα συνεχίζει να γεννά αυτά τα φαινόμενα. Αν κάποια κυβέρνηση θελήσει να το αλλάξει, οι προτάσεις μας είναι κατατεθειμένες, τεκμηριωμένες και αποτελούν μονόδρομο για την σύγχρονη κινητικότητα και την Οδική Ασφάλεια!
Το περσινό Δελτίο Τύπου… σαν να μην πέρασε μια μέρα..! 🙁

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Κάθαρση Τώρα. Διαφάνεια και δικαιοσύνη για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση

“Μ’ από την κόλασή μου στο φωνάζω: εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω…”

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για αλχημείες, διπλώματα χωρίς εξετάσεις και έρευνες οι οποίες είχαν διεξαχθεί και διεξάγονται σε διάφορες Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών και χωρίς να γνωρίζουμε τα όποια ευρήματα και τις αποδιδόμενες ευθύνες, θέλουμε με το πιο απόλυτο  τρόπο να καταδικάσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα

Η οδική ασφάλεια στην χώρας μας ψάχνει τον προσανατολισμό της, ανάμεσα από ανούσιες φιέστες και επιδοτήσεις διαφόρων ΜΚΟ από εγχώρια και ευρωπαϊκά κονδύλια,  και σε ένα σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης οδηγών ιδιαίτερα αναχρονιστικό και επικίνδυνο που προσφέρεται και διαμορφώνει διαδρομές για παράνομο χρήμα

Ως Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής καταδικάζουμε τέτοια φαινόμενα που προσβάλουν κάθε τίμιο εκπαιδευτή, και μια κοινωνία που θέλει να λέγεται σύγχρονη και προοδευτική

Επειδή όμως  με καταδίκες και αφορισμούς δεν λύνονται προβλήματα, ζητάμε από την πολιτεία και εν όψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την  εξέταση προσόντων και συμπεριφοράς, να προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που αποτρέπουν όχι μόνο κατασταλτικά, αλλά προλαμβάνουν τέτοια φαινόμενα και θωρακίζουν την πολύπαθη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.

Να κόψει πλέον τον «γόρδιο δεσμό» της διαπλοκής, ξεχωρίζοντας την εκπαίδευση η οποία είναι δουλειά  των εκπαιδευτών, με τις εξετάσεις και τον έλεγχο του συστήματος τα οποία  είναι δουλειά μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Γνωρίζοντας ότι δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, αλλά σε κοινωνία που γεννά, συντηρεί και συντηρείται από αυτά τα φαινόμενα καλούμε πρωτίστως τους τίμιους συναδέλφους εκπαιδευτές και τους πολίτες της χώρας μας, να απομονώσουν και να γυρίσουν την πλάτη στους αγύρτες που λυμαίνονται τον χώρο και την χώρα, και που είναι ένα από τα  καρκινώματα της οδικής ασφάλειας στην χώρα μας.

Επίσης καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση όλους τους εκπαιδευτές για να απαιτήσουμε τα αυτονόητα, γιατί τα μηνύματα τα οποία έρχονται δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Αθήνα 23.03.2021 | Αρ. Πρωτοκόλλου 23-19