Τροχαία Συμβάντα και Σύγχρονη Κινητικότητα. Σε πείσμα των καιρών, και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… αφού σκοτώσει τους υπόλοιπους..! Οι θέσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης για να γίνει ο δρόμος από εφιάλτης, δάσκαλος..!

Οι σ. Άρης Ζωγράφος, Λευτέρης Μιχελάκης, Θοδωρής Ζαφείρης στην Βουλή 29.2.2024 | Η θέσεις του ΠΣΕΟ για την Σύγχρονη Κινητικότητα και τα Τροχαία Συμβάντα Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Είμαστε ακόμα εδώ!

Το πανό του συλλόγου μας γράφει ότι: Η οδική μας συμπεριφορά είναι ο καθρέπτης της νοοτροπίας της παιδείας και του πολιτισμού μας (Και από αυτό εκπορεύονται όλες οι δράσεις μας) Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα τις θέσεις μας για:

– Τροχαία Συμβάντα και Οδική Ασφάλεια

– Πέντε Άμεσα Μέτρα, χωρίς ή με ελάχιστο κόστος, για μείωση των τροχαίων πάνω από 80%

– Μεσοπρόθεσμος στόχος για την Δια Βίου Μάθηση – Η ΚτΚ και το “Δίπλωμα Κινητικότητας”

– Κυκλοφοριακή Αγωγή και Εκπαιδευτές Οδήγησης Να πούμε όμως εξαρχής και εδώ ότι:

Τα τροχαία συμβάντα είναι η αποτυχία μιας χώρας να προστατέψει το πληθυσμό της..!

Τώρα γιατί γίνονται τα τροχαία συμβάντα και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα περιορίσουμε προς το όραμα μηδέν;

Είναι ένα συνεχές ερώτημα από την αρχή της αυτοκίνησης μέχρι και σήμερα, (ξέρετε το πρώτο τροχαίο συμβάν έγινε το 1771 όταν σε ολόκληρο τον κόσμο κυκλοφορούσαν 2 οχήματα) έχουν γραφεί και γράφονται χιλιάδες έρευνες, διατριβές, καταστρώνονται σχέδια, σχέδια επί σχεδίων κ.ο.κ.

Η ωμή αλήθεια όμως είναι ότι: Τα τροχαία συμβάντα είναι το αντίτιμο το οποίο πληρώνουμε στην ταχύτητα της μετακίνησης Και δυστυχώς η εξάλειψή τους στο επίπεδο μηδέν θα πραγματοποιηθεί (με αστερίσκους βέβαια) στην επικράτηση του επιπέδου 5 της αυτόνομης οδήγησης

Πέντε Άμεσα μέτρα, χωρίς, ή με ελάχιστο κόστος, για μείωση των τροχαίων συμβάντων πάνω από 80%

Ως συλλογικότητα στο επιστημονικό διάλογο, για τα τροχαία γεγονότα, έχουμε καταθέσει ένα Κοντοπρόθεσμο πρόγραμμα, Ένα μεσοπρόθεσμο και ένα Μακροπρόθεσμο…! Τα οποία θα σας παρουσιάσουμε:

1. Όριο ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές 30km/h και σε οδούς γειτνιάζοντας με σχολεία 20km/h

2. Θεσμοθέτηση 0% αλκοόλ ή ψυχοτρόπων ουσιών κατά την οδήγηση οποιουδήποτε οχήματος

3. Απαγόρευση οδήγησης μετά από χρήση αλκοόλ ή άλλων ψυχοτρόπων ουσιών εφαρμόζοντας μηχανισμό κλειδώματος – ξεκλειδώματος οχήματος

4. Απενεργοποίηση σήματος GSM στο αυτοκίνητο

5. Κλείδωμα της ανώτατης ταχύτητας του οχήματος στα 130 km/h +10% …

Όλη η παρουσίαση εδώ: