Οδική Ασφάλεια και Παιδιά. Τα παιδιά μας είναι στον δρόμο και μας ζητούν να τα προσέχουμε..!

Βασικά μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής από τους γονείς προς και από το σχολείο! Καλημέρα! Καλό Αποκαλόκαιρο..!

Από την Δευτέρα οι δρόμοι μας είναι πιο όμορφοι, μια και τα παιδιά μας πάνε στο σχολείο και έχουν δώσει μια άλλη νότα στους δρόμους, κάνουμε έκκληση αυτή η ομορφιά να μην γίνει εφιάλτης Τονίζοντας τα αυτονόητα: Τα παιδιά μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε!

Ο κάθε γονιός ή συνοδός παιδιού θα πρέπει να έχει διανύσει την διαδρομή από και προς το σχολείο μαζί με το παιδί του ώστε να εξερευνήσουν και να εντοπίσουνε μαζί τον δρόμο τις οντότητες του δρόμου (σήματα, διαγραμμίσεις, φανάρια) και να επιλέξουν μαζί την πιο ασφαλή διαδρομή.

Είναι ίσως το πιο σπουδαίο μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά μας.

Το περπάτημα από και προς το σχολείο είναι επίσης ένα πολύ σπουδαίο περιβαλλοντικό μάθημα σε σχέση με την σύγχρονη κινητικότητα και τις ανάγκες του πλανήτη μας! Όσοι μεταφέρουν τα παιδιά με το αυτοκίνητο Να μην ξεχνούν ποτέ ότι η αγκαλιά… σκοτώνει!

Το βάρος μας αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα σύγκρουσης! Σε σύγκρουση με ταχύτητα 30 χλμ/ώρα το βάρος μας γίνεται ανάλογα με την σφοδρότητα της σύγκρουσης 10 έως 20 φορές μεγαλύτερο, Ένα παιδί, δηλαδή, 20 κιλών σε μια σύγκρουση με 30 km/h ζυγίζει περίπου 200 έως 400 κιλά