Οδική Ασφάλεια και ο ρόλος των αυτοκινητοδρόμων στην σύγχρονη κινητικότητα. Βασίλης Χαλκιάς. Πρόεδρος της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας, International Road Federation (IRF)

Για το μέλλον και τις υποδομές στην Κοινωνία της Κυκλοφορίας (ΚτΚ) Η Οδική Ασφάλεια παραμένει ζητούμενο σε κάθε μετακίνηση.

Η Κυκλοφοριακή Αγωγή πρέπει να ξεκινάει με τα πρώτα βήματα της αυτόνομης κινητικότητας των πολιτών και να συνυπάρχει σε όλη την μηχανοκίνητη ζωή του.

Για όλους τους δρόμους αλλά πρωτίστως για τους αυτοκινητόδρομους πρέπει να δημιουργηθούν πρωτόκολλα ενεργειών σε έκρυθμες καταστάσεις και ο ρόλος των εκπαιδευτών οδήγησης θα είναι καθοριστικός. Οι πληροφοριακές πινακίδες επιτελούν το έργο τους;

Πόσο έτοιμοι είναι σήμερα οι αυτοκινητόδρομοι να υποδεχτούν τα διασυνδεδεμένα οχήματα; Τα όρια ταχύτητας είναι συμβατά με την κατασκευή και τις ακτίνες στροφής;

Η περίσπαση του οδηγού κατά την οδήγηση σας απασχολεί και τι ενέργειες κάνετε;

Οδική Ασφάλεια. Τι δεν κάνουμε καλά και παραμένουμε στις τελευταίες θέσεις του πίνακα των χωρών; Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας.

Η Κοινωνία της Κυκλοφορίας 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Διαδικτυακό Συνέδριο για την Κοινωνία της Κυκλοφορίας και την Οδική Ασφάλεια!